Wednesday, December 19, 2007

Jul Jul, strålande Jul



Amerikanerna tar som bekant juldekorationer på allvar. Ikväll besökte vi Christmascard lane, ett bostadsområde vars passion är att juldekorera. Mycket lampor och mycket blinkande renar :)

Wednesday, December 12, 2007

Lunch in December



Känns fel men endå rätt att kunna sitta i kortärmat i December och äta lunch :)

Thursday, December 6, 2007

Spam, nu även i telefonen

Man är ju van vid skräpmail/spam i mailen men här får man även trevliga samtal till sina telefoner, både mobil och hemtelefon.

"Hi, this is Dave, do you need your carpets cleaned, we have this excellent deal....."

"Someone has change your AT&T account bla bla bla"

TV kan man knappt titta på för all reklam, en ny ide som de gillar i reklamen här som man inte ser i Sverige är att utöver att göra reklam för sin egen produkt så går man även ut hårt för att dissa och förlöjliga sina konkurrenter. Tydligen är detta även väldigt populärt när valen kommer igång på allvar...

Tuesday, December 4, 2007

En reflektion över bilar (igen)




Amerikanska bilar fortsätter att förvåna. Som jag skrev tidigare så har vi fått en rätt stor amerikansk bil med mjuk fjädring. I fredags när vi stod vi ett rödljus och det ösregnade upptäckte vi en absurd sak, när vindrutetorkarna gick på max så var de starka nog att sätta bilen i lätt gungning :) Så pass mjuk är fjädringen...

På bilden av vår bil ovan kan man också se hur stora parkeringsplatserna är, och då är endå platserna på bilden märkta "compact" för att de är till för SMÅ bilar!! Vår STORA bil går lätt in på en sådan!!

Nästa bild visar en parkeringsplats vid ett shoppingcenter, notera biltypen, bara SUV:er och trucks!