Friday, May 30, 2008

Fler leksaker


Nu börjar uppfarten till huset bli riktigt full, även Jocke har nu tagit tillfället i akt och utnyttjat de låga priserna och köpt en ny bil. Han kör på den sportiga varianten och till skillnad från oss andra latmaskar så kör han manuell växellåda.

Ännu en dag är slut

Runt 19:30 då solen går ner ser man alltid att folk flockas vid stranden och tittar på solnedgången. Själv har jag tagit till mig denna traditionen också så råkar jag befinna mig i närheten av havet vid rätt tillfälle så är det skönt att stanna till en stund och titta på havet och solen, mycket fridfullt!

Nu blir man sugen igen


Jag har länge känt till att det finns ett utmärkt flygställe för paragliding nära där vi bor men jag har knappt inte sett några skärmar i luften. Nu har jag varit ute där och tittat när de flyger och blev såklart sugen på att återuppta det.. Men det blir nog inget av det men det ser schysst ut iallfall :)

Wednesday, May 21, 2008

Tekniska framsteg i hemmet


Alla vet ju att USA är ett av världens ledande länder när det gäller forskning. Ibland känns de dock som att de ligger långt efter när det gäller att använda moderna prylar hemma. Antagligen så är det deras konservativa sida som kommer in. Tvättmaskinerna som vi har sett och som vi har är stora klumpiga maskiner, de är toppmatade och i bästa fall tvättar de bort fläckar. Trådlösa telefoner har gigantiska antenner... Idag såg jag en av deras senaste dammsugare och det var den som fick mig att skriva detta inlägg. Se bilden ovan!
En innovativ sak som jag såg i helgen var att i vissa musikaffärer kunde man ta vilken CD som helst till en lyssningsstation där streckkoden kunde skannas och slutligen kunde man provlyssna skivan. Såg däremot inte om det gällde alla skivor eller bara de populära.

Sunday, May 11, 2008

Seaworld


För ett par veckor sedan var jag på Seaworld för första gången sedan jag var på Seaworld i Florida för 12 år sedan. Seaworld är en av de största attraktionerna här i San Diego och väl värt ett besök. Det som är mest sevärt där är späckhuggarshowen, delfinshowen och den mer skämtsamma showen (och också den bästa) med sjölejonen och en liten utter. Späckhuggarshowen är regisserad i bästa Hollywoodanda med specialskrivet soundtrack och film som visas på de stora displayerna i bakgrunden, denna delen av showen känns fruktansvärt amerikansk och som svensk så mår man nog mest dåligt av att se den ;) Kalkonvarning! Showen i sig med späckhuggarna är dock mycket imponerande och det är fantastiskt att se dessa gigantiska djur interagera med sina tränare! För de som gillar vatten så bör man sitta inom "splashzonen" som är typ de nedersta 5-10 raderna, se till att ha all elektronik och andra ömtåliga saker väl skyddade. Dessa rader blir mer eller mindre dränkta av späckhuggarna och delfinerna som är väldigt duktiga på att skvätta vatten.

Thursday, May 8, 2008

Cinco De Majo


I Måndags var det en Mexikansk högtid, Cinco De Majo. Jag är inte säker på vad de firade men det kanske bara var så enkelt att det var en ursäkt för en kvälls festande :) Den mexikanska delen av "gamla stan" här i San Diego var packad med folk och köerna till resturangerna var riktigt långa. Men vi fick oss lite mexikansk öl och fajitas till slut! :)

Tuesday, May 6, 2008

Berg och skog



I helgen var vi ute och nöjeskörde i bergen öster om San Diego. Till vår stora förvåning kom vi upp till ca 2000m höjd. Bergen var skogsbeklädda och i dalarna öster om vägen var det öken. Stora kontraster, fantastiska vyer och schysst väder :) Kändes bra att andas bergsluft och se lite riktigt skog, det har jag inte gjort sen jag kom hit.

I sluttändan kommer man till ett litet samhälle som heter Julian som är berömt för sina äpplepajer, kändes som att komma tillbaka till 1800 när man gick in på bagerierna där och när man gick på huvudgatan. En hel by som är baserade helt på att producera äpplepajer kan ju inte gå fel!

Finns fler bilder i mitt bildgalleri som jag har skapat på Picasa (Google). Länk dit hittar ni längst ner på denna sida.

Friday, May 2, 2008

Nästa steg för att bli amerikan, att ha en egen bil!

Idag gjorde jag något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag köpte en sprillans ny bil, och inte vilken bil som helst utan min drömbil :) Det är inte en dröm som varit möjlig att förverkliga i Sverige men här är det mer rimligt, om inte annat så lever man ju bara en gång eller hur det nu är! Här får man dessutom nöjet att köra den varje dag, något som man heller inte hade behövt i Sverige!

Fler bilder kommer!