Sunday, November 23, 2008

Torrey Pines State Reserve

Det är svårt att hålla koll på årstiderna här, var ute och gick i ett naturreservat som ligger i närheten av där vi bor och det var varmt och skönt trotts att det nästan är december. Vacker natur är det iallfall och mycket annorlunda mot Sverige där vi inte har några torra områden alls. Här växer kaktusarna fritt och skyltar varnar för skallerormar :)

Monday, November 17, 2008

Ettårsjubileum

I lördags så hade vi ettårsjubileum i USA, vi kom hit 15:e November förra året. Det har gått fort men det är ju inte överraskande, mycket nya saker att ta in och vänja sig vid.

Thursday, November 13, 2008

Frukost på jobbet

Blueberrybagel med creamcheese och ett glas färsk apelsinjuice är ett bra sätt att starta dagen :) Det är dessutom schysst utsikt över dimhöljda berg, och det är fortfarande varmt i solen även om det har blivit kyligare den senaste månaden.

Tuesday, November 4, 2008

Wohoo!!! (republikanerna rasar :) )

Äntligen, nu är det klart att Obama blir nästa president! Vi har haft en liten valvaka här hemma och nu tog vi fram finwhiskeyn för att fira :) Det känns skönt att amerikanerna har tagit sitt förnuft till fånga, hoppas nu bara att han gör ett bra jobb! But change is usually a good thing!!

De har röstat på en massa andra saker idag också bla Proposition 8. För inte så länge sedan så vände kalifornien upp och ner på hela USA genom att tillåta äktenskap mellan homosexuella. Detta orsakade ramaskrin och nu kom ett nytt förslag att upphäva lagen och det röstades nu alltså igenom. USA är bevisligen fortfarande fruktansvärt konservativt och den kristna högern är starka... Tragiskt..

Höst, även i kalifornien och historiskt val

Senaste veckan så har medeltemperaturen sjunkigt, det blir mörkt tidigt efter tidsomställningen och det regnar till och med. Idag regnar det ordentligt men ärligt talat är det skönt med lite regn.

Idag är det till slut val här också, detta är första gången som jag faktiskt har blivit intresserad av politik. Det verkar som Obama skall vinna men jag ropar inte hej förren det är över. På radion nu så hör man rapporter om icke fungerande röstmaskiner och långa köer till vallokalerna. Av historiska skäl så röstar de på tisdagar istället för på helgen. En av många gamla traditioner I denna demokrati som inte alls framstår som förnuftigt I dagen värld. De räknar med att I år skall det bli det största valdeltagandet någonsin, 130 miljoner som röstar. Vem som än vinner så är det ett historiskt val, antingen blir en kvinna vicepresident eller en afroamerikan som blir president.
Här kan man följa valet i realtid men jag misstänker att de flesta svenskar sover när det avgörs.

Monday, November 3, 2008

Efter Halloween

Jaha, då har man upplevt sin första amerikanska Halloween. Helt galet :) Vi var nere i downtown i fredags och det var riktigt skoj, majoriteten av alla var utklädda, vissa mer seriöst än andra. Var mycket att titta på iallafall helt klart. Vi sprang även på ett gäng norskor och en danska med en liten kaxig livvakt (de var tydligen lite småkända i Norge om man skall tro dem). Det känns som man väldigt ofta springer på skandinaver här när man är ute.
På lördagen hade vi en Halloweenfest hos Kim och bilder kan beskådas här.