Saturday, January 31, 2009

Svårt att stava

Den här namnbrickan fick jag pa sonyericsson idag, trotts Att jag
bokstaverade namnet :)

Tuesday, January 27, 2009

GPS I USA

Vi har anlant till Raleigh nu och rullar runt I var lilla amerikanska hyrbil. Vi upptackte en rolig feature I GPSen, vi kan valja om var bil skall representeras som en normal bil eller som en truck/pickup. Jag lovar att man inte kan hitta den funktionen pa en europeisk eller asiatisk GPS :)

Monday, January 26, 2009

Apelsiner och citroner..

Här ser man inte äppel träd I trädgårdarna utan apelsin och citronträd. De växer även fritt lite här och där vilket syns på bilden.

Friday, January 23, 2009

Parkera den här gamla klassikern i Sverige :)



Här är en härlig gammal amerikansk bil, liten och smidigt med vackra träinlägg. Den har säkert bra svängradie också :)
Man har alltid mängder av endollarsedlar här och eftersom det är en låg valör ser det ganska kul ut när många personer varit ute på lunch tillsmmans, kan bli en rätt tjock bunta pengar. Känns som så fort man köper något med sedlar så får man alltid en eller oftast flera endollar tillbaka vilket gör att plånboken ser full och trevlig ut även om det i realiteten inte är så mycket pengar :)

Tuesday, January 20, 2009

Skog och berg





Äntligen så har jag hittat lite riktig skog. Igår var vi uppe på Palomar Mountain vilket visade sig vara ett riktigt bra ställe :) Skog, berg, vackra vyer, vilda djur, tyst och långt ifrån allt stadsliv. Det var varmt och behagligt men de låg endå kvar snö bitvis.

------
Na zadnji sem našel malo realno gozd. Včeraj smo bili na Palomar Mountain, ki se je izkazalo kot zelo dobra:) gozd, v gorah, lepe kulise, prosto živeče živali, tiho in daleč od mesta. Bilo je toplo in prijetno, ampak nizka enda levo bitwise sneg.

Monday, January 19, 2009

Pre carnival

Ikväll är det förkarnival på vår lokala musikklubb inför Rio karnevalen (är nog även karneval i San Diego också). Brasiliansk musik, samba och annat :)

Friday, January 16, 2009

Lots of beer

Det finns gott om bra öl har men om man trottnar pa lokalölen sa finns det stallen med massor att valja pa, tex Yardhouse som har typ 100 öl pa fat :)

Monday, January 12, 2009

Amerikanska vägar och inkompetenta verkstäder

En bild säger mer än tusen ord. Det är mkt skräp på amerikanska vägar......

Här är en annan bra historia:
En kompis till mig skulle hämta ut sin bil på verkstaden förra veckan. När hon fick se papprena på servicen så påpekade hon att det inte var hennes bil (fel motor och fel färg). Tjejen insisterade på att jo, det var rätt bil varpå min kompis blir upprörd och kräver att få tillbaka SIN bil. Efter ett tag visar det sig att någon annan har kört iväg med hennes bil, trotts att färgen inte stämde, motorn var annorlunda och bilen var fylld av bilbarnstolar... Man upphör aldrig att förvåna sig över hur korkade somliga människor kan vara. Dessutom så sade verkstaden att istället för att göra den schemalagda servicen så hade de bara bytt olja för bilen var ju i så fint skicka så varför serva den....

Friday, January 9, 2009

100% amerikansk lunch

Burgare, milkshake, lökringar och strips. Mer amerikanskt än så blir det inte :) Årets första burgare!

Volvo

Aven I USA rullar gamla trotjanare som volvo 240, enda skillnaden ar att de ar dekorerade med amerikanska flaggan :)

Monday, January 5, 2009

Tillbaks igen

Jaha, då var man tillbaka i Kalifornien. Var inte dumt att vakna upp igår och dra upp persiennen och se en klarblå himmel och ett klarblått hav :) Sov ut ordentligt, gick till favoritfrukoststället och åt min favorit macka och spenderade resten av dagen på stranden och i ett av naturreservaten. Fick även avnjuta en av de spektakulära kaliforniska solnedgångarna.

Good to be back :)