Wednesday, April 9, 2008

Jakten på den perfekta bilen

Just nu händer det inte så mycket här. Vår viktigaste sysselsättning är att jaga bilar vilket är kul :) Särskillt eftersom bilar här är 30-50% billigare än i Sverige. Det gör att man kan köpa roligare bilare än vad man hade gjort i Sverige och tar man sedan hem dem till Sverige och säljer dem där så blir affären ännu bättre!

En annan kul grej med bilar här är att INGEN på kontoret kör amerikanska bilar och ingen skulle någonsin överväga det, majoriteten kör olika asiatiska bilmärken. De asiatiska bilmärkena har ju dessutom ofta ett lyxmärke här i USA som ofta inte finns i Sverige, med undantag för Lexus.

Infinity - Nissan
Acura - Honda
Lexus - Toyota

När det gäller färg på bilar känns det som alla här är svarta, vita, silver eller gråa vilket är lite tråkigt. Det är dessutom inte vanligt att man "beställer" en bil med den utrustning man vill ha utan här har bilhandlarna typ 50 bilar inne var med mer eller mindre standard utrustning. Så man går bara dit och tar en från parkeringen utan väntetid.

Enda problemet med att hitta en bil är att jag är alldeles för velig när det gäller att bestämma mig, plus att vi teknikfreak vill ha all extrautrustning vilket de ofta inte har på exemplaren i butiken! Till deras försvar kan man iallfall erkänna att standardutrustade bilar här har oftast mer utrustning än standardbilar i Sverige.

No comments: