Monday, December 22, 2008

Etapp 1

Mot Sverige!! Vi har kommit till LAX nu efter ett par timmars bilfard och lyckats ta oss igenom security. Kon var extremt lang men I slutandan gick det smidigt och Henric lyckades dessutom fixa nodutgangsplatser pa planet :) Men ett par timmar aterstar innan planet gar...

Friday, December 19, 2008

Minimum wage

I USA finns det en massa manniskor som jobbar for minimum wage som ar den statreglerade minimumlonen man far ha. Detta betyder att de har mkt billig arbetskraft som far valdigt enkla och ofta faniga jobb. Ett typiskt exempel ser ni pa bilden, det ar alltsa en kille som star I en korsning och jonglerar med en skylt for att locka kunder, ofta en he'll dag.

Thursday, December 18, 2008

Snö, i öknen?!


Det är inte bara här i San Diego som det har stormat på sistånde. Det har till och med snöat i Las Vegas som är mitt ute i öknen, läs mer här. Uppe i bergen här ungefär en timma från San Diego ligger det också snö nu, hade varit kul om man haft en bra jeep och kunde köra upp där men med våra bilar är det nog ingen bra ide

Förhoppningsvis påverkar inte vädret vår stundande hemfärd till Svea Rike. Dags att börja packa och förbereda sig för resan. Ikväll blir det att köra upp och lämna av en kompis på flygplatsen i Los Angeles och på söndag åker vi själva dit.

Monday, December 15, 2008

Vinter och regn

Nu regnar det här också så förhoppningvis blir inte kontrasten allt för stor när man kommer hem på söndag :) Bara sex dagar kvar sen är det bara att hoppa på planet igen.

Sunday, December 14, 2008

Lussekatter, nu även i Amerikat :)

Vissa traditioner ger man inte upp så imorgon serveras det lussekatter på jobbet. Jag var lite orolig att jag skulle misslyckas totalt för i detta landet använder de nästan bara torrjäst. Dessutom så verkar alltid ugnarna värma dubbelt så mycket underifrån som ovanifrån men det verkar endå som slutresultatet är ätbart som tur är :)

Här är en rolig artikel skriven av en annan svensk med samma utmaning: Lussekatter på amerikanska

Saturday, December 6, 2008

KÖttbullar

Köttbullar med lingon :) Mmmmmmmm

Lucia

Just nu star jag I Balboa Park I San Diego och ser arets svenska luciatag :) Kanner lukten av glogg, forsta julstamningen I ar. Stjarngossarna sjunger staffan var en stalledrang med amerikansk accent!

Klockan ar runt 8 och man kan fortfarande ha tshirt :), och tidigare idag gick jag barfota I havet.

Thursday, December 4, 2008

Skrapa bilrutan i kalifornien, kan det vara möjligt?


















Det skulle kunna vara frost på bilen med tanke på bilden. Kallt och fuktigt här på nätterna vilket resulterar i en bil täckt med kondens varje morgon. Lättare att få bort än frost iallafall :) Men man får användning av både stolsvärme och värme på bakrutan även här!

Wednesday, December 3, 2008

Jul?

Julen närmare sig även här men det känns fel precis som förra året att se juldekorationer bland palmer och sol. Senaste veckan har dock varit grå och kall vilket hjälper lite. Man kan dock fortfarande sitta ute och äta sin frukost (som ni ser på bilden) och tex njuta av Starbucks julsortiment av drycker. Någon som är sugen på en Mint Moccha Decaf Low Fat Soy Milk Latte with Whipped Cream? På Starbucks kan man alltid höra extremt långa beställningar, att ta en kaffe med lättmjölk för att sedan lägga ett kilo vispgrädde på toppen är inte främmande för en amerikan :)

Chinese marketplace


I ett försök att bli mer mångkulturell så följde jag med en kompis till en stor asiatisk matbutik här i San Diego. Tror det är typ 15% asiater som bor här och vissa stadsdelar är helt dominerade av asiatiska butiker och resturanger. Var en kul upplevelse, inte som ICA precis och där fanns en massa varor man inte kände igen alls och som ni ser på bilden så fanns där även levande fixar om man själv vill välja ut sin middag :)